Huis- en gedragsregels
Huis- en gedragsregels van de Stichting Leonbergse Reddingshonden Werkgroep (hierna: SLRHW)


ALGEMEEN:

  1. De trainers, de eigenaar / geleider van de deelnemende hond, en hun eventueel meegekomen bezoekers, dienen zich te allen tijde aanwijzingen c.q. instructies van de lokaal bevoegde beheerder/functionaris/instantie op te volgen
  2. De trainers, de eigenaar / geleider van de deelnemende hond, en hun eventueel meegekomen bezoekers, dienen zich te allen tijde, gedurende de tijd van de training alsook tijdens de verplaatsingen tussen parkeerplaats en training locatie, te houden aan de ter plaatse geldende regels.
  3. Als de hond op het beschikbaar gestelde terrein zijn behoefte doet op plaatsen waar dit niet is toegestaan, zorgt de eigenaar / geleider van de hond dat dit wordt opgeruimd.
  4. Het is niet toegestaan het logo van de reddingshonden, ongeoorloofd te gebruiken. Hiervoor is toestemming nodig van de instructeurs / trainers / bestuur van de SLRHW.
  5. Het is niet toegestaan de naam van de SLRHW ongeoorloofd te gebruiken. Hiervoor is toestemming nodig van de instructeurs / trainers / bestuur van de SLRHW.
  6. Bij het schrijven van stukjes in tijdschriften of vakbladen is overleg en goedkeuring nodig van de instructeurs / trainers / bestuur van de SLRHW.
  7. Het is niet toegestaan honden die alleen bij de SLRHW hebben getraind aan te prijzen als “volleerde” reddingshonden op websites of op welke andere manier dan ook.
  8. Het is fokkers niet toegestaan honden waarmee gedekt wordt en honden uit hun stamboom aan mogelijke pup kopers aan te prijzen als (volleerde) reddingshonden, na het volgen van door de SLRHW gegeven cursussen of workshops.
  9. Certificaten welke na het volgen van een cursus of workshop door de SLRHW kunnen worden verstrekt, zijn slechts certificaten van deelname. Deze certificaten hebben verder geen waarde, de hond is nog geen volleerde reddingshond
  10. Cursussen / activiteiten gaan alleen door bij een voldoende aantal deelnemers. Als een cursus niet doorgaat door te weinig deelnemers, kunnen er geen gemaakte kosten (o.a. reserveringskosten van camping, hotel of appartementen) worden verhaald op de instructeurs / trainers / bestuur van de SLRHW, cursusleiding of begeleiders van de SLRHW.
  11. Wanneer deelname aan de cursus door de SLRHW is bevestigd, het inschrijfformulier is ondertekend en de betaling is verricht, is restitutie van cursusgelden nog mogelijk tot 4 (vier) weken voor aanvang van de cursus, na opzegging per mail. In de periode vanaf 4 (vier) weken voor aanvang van de cursus is geen restitutie van cursusgeld meer mogelijk. Terugbetaling van het cursusgeld is alleen mogelijk bij gegronde reden. (te weinig deelnemers, ernstige ziekte of overlijden geleider of hond).
    De lawinewerk cursus is een uitzondering. Vanwege kosten voor reserveringen en andere verplichtingen welke de SLRHW tijdig moet aangaan voor het organiseren van de lawinewerk cursus, is na inschrijving voor deze cursus terugbetaling van cursusgeld alleen mogelijk bij overlijden van hond of geleider.
  12. Met de persoonlijke gegevens welke middels het contactformulier of het inschrijfformulier aan de SLRHW worden verstrekt, zal de SLRHW zorgvuldig omgaan, conform hetgeen vermeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) (zie verder ‘privacy statement’).


    GEZONDHEID:

  13. De deelnemende hond alsook enig meegebrachte hond moet zijn (jaarlijkse) geldige inentingen hebben gehad. Deze moeten in een daarvoor bestemt inentingsboekje afgegeven door de dierenarts (Europees Paspoort) staan vermeld. Als alternatief op enten is een getiterde hond ook welkom, mits de officiële verklaring hiervan door de dierenarts overlegd kan worden.
  14. De hond moet lichamelijk in een gezonde conditie zijn.
  15. De eigenaar / geleider zorgt voor voldoende water voor de hond.
  16. De eigenaar / geleider zorgt indien nodig voor voldoende beschutting tegen weersomstandigheden.

    VERANTWOORDELIJKHEDEN:

  17. De deelnemer / geleider van de hond neemt (met zijn / haar hond) op eigen verantwoording /risico deel aan de door de SLRHW georganiseerde cursussen en / of activiteiten.
  18. De eigenaar / geleider van de deelnemende hond is ook tijdens, voorafgaand en na afloop van de trainingen en / of activiteiten altijd verantwoordelijk voor zijn eigen hond.
  19. De trainers, de eigenaar / geleider van de deelnemende hond, en hun eventueel meegekomen bezoekers, zijn tijdens de activiteiten van de SLRHW altijd zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor eventuele schades die het gevolg zijn van gedrag, beslissingen en acties van henzelf of hun hond. De eigenaar van de hond kan aansprakelijk worden gesteld voor deze schade.
  20. Bij schade c.q. letsel aan de hond en/of geleider, ontstaan tijdens een activiteit of training van de SLRHW, kunt u de SLRHW niet aansprakelijk / verantwoordelijk stellen.
  21. Bij eventuele gebreken aan de hond zijn trainers / instructeurs en bestuur van de SLRHW niet aansprakelijk / verantwoordelijk te stellen.
  22. Bij diefstal, verlies van, of schade aan eigendommen van deelnemers en hun eventueel meegekomen bezoekers, is de SLRHW niet aansprakelijk te stellen.
  23. Een WA verzekering voor eigenaar/geleider incl. de hond is verplicht.
  24. Het is raadzaam (maar niet verplicht) de deelnemende hond voor enig letsel, medische hulp (artsen bezoek of medicijnen) te verzekeren.

    VEILIGHEID:

  25. Instructies c.q. aanwijzingen van de instructeurs / trainers die de training of de veiligheid betreft, dienen ten allen tijden door een ieder te worden opgevolgd.
  26. De eigenaar / geleider zorgt indien nodig voor voldoende beschutting tegen weersomstandigheden.
  27. De hond mag niet los op de plek waar de andere honden vast zitten.
  28. Let op: Honden kunnen ongewenst gedrag vertonen. Houdt daarom uw hond goed in de gaten. Zorg voor voldoende ruimte tussen de honden onderling en leg de hond vast met een degelijk touw of lijn. Zorg er altijd voor dat de lengte van touw of lijn zodanig is dat de hond niet bij een andere hond kan komen.
  29. Loopse honden zijn, na overleg met de trainers / instructeurs, toegestaan. Echter de eigenaar/ geleider blijft verantwoordelijk.
  30. De SLRHW zal tijdens cursussen en activiteiten zorg dragen voor basis EHBO materialen voor honden en deelnemers.
  31. Wilde dieren dienen te allen tijde met rust gelaten te worden; bij een ontmoeting dient men voorzichtig afstand te nemen en de ontmoetingsplek te verlaten.
  32. Heb je een ontmoeting met wild zwijn of een wolf, dan is rustig blijven cruciaal in dit soort situaties. Hoewel een ontmoeting met een wolf spannend kan zijn, is het belangrijk om kalm te blijven en bedachtzaam te reageren. De meeste wolven hebben geen zin in een confrontatie met mensen en kiezen liever het hazenpad.
  33. Als deelnemer aan een training of activiteit van de SLRHW wordt je geacht voorafgaand de beschikbare informatie over basisregels bij een ontmoeting met een wolf (of wild zwijn) gelezen te hebben.
    (Zie folder-Wolf van de provincie Gelderland op de website)
    “U bent in een gebied waar wolven leven; Weet wat u wel of niet moet doen”
    https://www.bij12.nl/wp-content/uploads/2024/08/Folder-wolf-Gelderland-2024.pdf
  34. Zie je als deelnemer in de omgeving van de training of activiteit een wolf of wild zwijn, handel dan volgens de basisregels, houd je hond kort aangelijnd en maak veel geluid/lawaai. waarschuw zo spoedig mogelijk de trainers en mede cursisten. Het bestuur van de SLRHW is vervolgens verantwoordelijk voor een melding bij het Wolven Meldpunt.



Privacy Statement

van de Stichting Leonbergse Reddingshonden Werkgroep( hierna te noemen SLRHW)
De SLRHW hecht belang aan de privacy van haar cursisten en van de deelnemers aan andere activiteiten welke door de SLRHW worden georganiseerd.

Teneinde de privacy zoveel mogelijk te beschermen, zal de SLRHW de volgende regels in acht nemen.


  1. De SLRHW zal de door deelnemers opgegeven persoonlijke gegevens uitsluitend gebruiken in relatie met de door haar georganiseerde cursussen en/of activiteiten. De SLRHW zal deze gegevens nooit met (commerciële) derden delen en / of aan derden verstrekken of verkopen. Het mailadres en telefoonnummer worden gebruikt om informatie te verstrekken over de cursus. Dit kan een gezamenlijke mail- of Whatsappgroep zijn.  
  2. De door de deelnemers opgegeven persoonlijke gegevens zijn alleen toegankelijk voor bestuursleden, trainers en instructeurs van de SLRHW.
  3. Cursisten hebben altijd het recht op inzage , correctie en / of wijziging van hun persoonlijke gegevens zoals die op basis van hun aanmelding, in de administratie van de SLRHW zijn opgenomen.
  4. Cursisten geven op het inschrijfformulier voor deelname aan een cursus expliciet aan of zij wel of niet akkoord gaan met het op de website en / of facebookpagina van de SLRHW plaatsen van (tijdens de cursussen gemaakte) foto’s en / of video opnames, waarop de cursist, zijn hond of meegekomen familie / bezoeker(s) in beeld zijn gebracht.
  5. Cursisten kunnen per email of via de website bij de SLRHW een verzoek indienen om eerder (tijdens de cursussen gemaakte) geplaatste foto’s en / of video opnames, waarop de cursist, zijn hond of meegekomen familie / bezoeker(s) in beeld zijn gebracht, van de website of facebookpagina te verwijderen. Hierbij dient de cursist gedetailleerd aan te geven welke opnames hij/zij verwijderd wil hebben, en onder welke sub-map de betreffende opname zichtbaar is. De cursist ontvangt per mail een bevestiging van zijn/haar verzoek, waarna binnen een maand na de verzonden bevestiging de SLRHW de betreffende opname(s) van de website/facebookpagina zal verwijderen.
  6. Foto’s welke op de website en / of facebookpagina worden geplaatst zullen na een periode van maximaal 3 jaar van de website en / of facebookpagina worden verwijderd.
  7. De SLRHW heeft geen zeggenschap over foto’s en / of video opnames welke door cursisten of derden tijdens de door de SLRHW georganiseerde cursussen en / of activiteiten worden gemaakt.
  8. De persoonlijke gegevens welke door de deelnemers aan de SLRHW zijn verstrekt zullen maximaal na een periode van 7 jaar (de wettelijke bewaartermijn) uit de administratie van de SLRHW worden verwijderd.
  9. Cursisten kunnen ten allen tijden per email via de website de SLRHW een verzoek indienen om hun inschrijfgegevens zoals naw-gegevens, en contactgegevens te laten verwijderen uit de administratie van de SLRHW. De cursist ontvangt per mail een bevestiging van zijn/haar verzoek, waarna binnen een maand na de verzonden bevestiging de SLRHW de betreffende naw-gegevens, en contactgegevens zal verwijderen uit haar administratie.

Stichting Leonbergse Reddingshonden Werkgroep (SLRHW)

Nieuws


Terug naar overzicht

27-07-2023


Hesje voor de hond zelf maken


In de vervolggroep, lawinewerk en de alfa moeten de begeleiders hun eigen hesje meenemen voor de hond. Er moet een logo van de SLRHW op staan. Je kunt een K9 tuig of een die daarop lijkt kopen met klittenband. Je kunt ze ook zelf maken. In de bijlage staat de omschrijving.

Terug naar overzicht