Trainers

Mijn naam is Henry Verheijen. Ben geboren op 29 februari 1960. Ik ben gehuwd met Anna en werkzaam in de opsporing.
Mijn hobby is werken met honden.


Ik ben in 1995 met het Reddingswerk begonnen, met mijn Leonberger Hobie van de Groothorst. Na 2 jaar kreeg ik er een Hovawart bij, genaamd Kevin. Met beide honden heb ik alle onderdelen van het reddingswerk gedaan. (Speuren, Vlakterevieren, Waterwerk, Puinzoeken en Lawinewerk.)Dit werk deed ik onder andere bij de VVLH, LHCN en ORW. Dit was te gek. Mensen zeiden tegen mij dat een Leonberger niet kon speuren. Nou, dit hadden ze goed mis. Mijn Leonberger was een kei in het speur werk.

De VVLH (Vereniging van Leonbergse Honden) ging al snel over in de LHCN (Leonbergse Honden Club Nederland). Hier ben ik vervolgens samen met Ed Tielman dieper op het speuren in gegaan. Na 12 jaar geven van cursussen op het gebied speuren, vlakterevieren, waterwerk en lawinewerk onder de vlag van de LHCN, zijn wij overgegaan in de SLRHW (Stichting Leonbergse ReddingsHonden Werkgroep.)

Na het overlijden van mijn 2 kanjers, ben ik les blijven geven bij de SLRHW. Echter begon ik toch een trouwe viervoeter te missen en hebben we in 2020 weer een hond genomen. Dit keer een Finselappen hond, genaamd Dyri. Deze kleine rakker is net als andere honden geweldig in het Reddingswerk.
Tot de dag van vandaag vind ik het nog steeds te gek, om trainingen te geven in deze onderdelen.

Mijn naam is Ellen Veenhuizenen ik ben getrouwd met Fred.


In het dagelijks leven ben ik oefentherapeut en privé ben ik vooral bezig met de kat, de schapen, de hond en paardrijden.


Nadat we eerst een witte herder hebben gehad, waar we heel veel van geleerd hebben, zijn we over gegaan op Leonbergers. De eerste, Quipu, is helaas heel jong overleden, maar al snel daarna kwam Cenno. Doordat Cenno de gedragscursussen maar saai vond, ben ik bij het speuren terecht gekomen. Zowel Cenno als de volgende hond Vico vonden het fantastisch. Sinds eind 2016 hebben we Zogno als speurhond. Deze zeer enthousiaste Leo wil het allerliefste speuren en zwemmen.


Ik ben al vele jaren trainer bij de stichting en het is nog steeds heel erg leuk om de begeleiders en honden samen te zien groeien op het gebied van speuren, vlakterevieren of waterwerk.

Mijn naam is Fred Ruitenbeeken ben getrouwd met Ellen.


Ik ben altijd bezig geweest met financieel risico beheer. Na een reorganisatie bij mijn laatste werkgever ben ik momenteel op zoek naar een nieuwe functie.


Nadat Ellen met Cenno de reddingswerk cursussen had gevolgd, ben ik deze cursussen met Vico, onze volgende Leonberger, gaan doen. Met Zogno hebben wij vanaf 2017 jaar de speur en reviertrainingen en de waterwerk en lawinewerk cursus gedaan.


Na het volgen van alle cursussen ben ik een aantal jaren geleden, trainer bij de SLRHW geworden. Het is niet alleen fantastisch om te zien hoe de honden zich tijdens de cursussen ontwikkelen, maar ook hoe de band tussen hond en geleider veranderd.


Wij hebben naast Leonbergers ook honden van andere rassen (of rasloze honden) in onze cursussen of workshops gehad. Wij hebben geleerd dat (bijna) elke hond in slechts enkele lessen de basisbeginselen van het speuren en revieren kan aanleren. Elke hond reageert anders en leert op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Als trainer vind ik het mooi om dit te zien en hiermee om te gaan.

Mijn naam is Laila Beerentsen ben getrouwd met Carlo Beerents. Samen hebben we 3 dochters met aanhang en 6 kleinzonen.


Door de weeks werk ik parttime op de afdeling Datamanagement van MalvernPanalytical Almelo.

Al ruim 45 jaar maakt één of twee honden deel uit van ons gezin. Sinds 1985 zijn we besmet met het Leonbergervirus. Vele variaties cursussen hebben we afgelopen met onze honden. In 2009 heb ik samen met Dzjarmo (2007-2016) de 1espeurcursus bij de SLRHW gevolgd. Dit was gaaf. En je ziet de honden echt genieten van de zondagen. Tycho (2009-2013) en later Fleur (2007-2017) genoten ook van de zondagen. En zeker ook het waterwerk en de Lawinecursus werden met plezier bijgewoond. Mahnoah, (2016-2022), had het speuren en revieren snel geleerd en mocht ook met de Alfa groep meedoen. Helaas is hij te jong overleden. Met broertje Zyan, geboren oktober 2018 zijn we in 2019 de uitdaging aan gegaan. Hij geniet ook van deze mooie momenten. April 2023 is Xjanou (02-2023) bij ons gekomen, deze speurneus heeft ook weer veel plezier in het bos.


Hopelijk beleven jullie net zoveel plezier aan deze cursussen en ik wil jullie daar graag bij helpen.

Hallo! Ik ben Claudia Klaassen – van Geeten ik ben geboren op 06-04-1982 te Harderwijk.


Ik ben getrouwd met Johan en samen wonen we met 2 Finse Lappenhonden Rowan & Bosco in Hierden.


Doordeweeks werk ik bij een reclamebureau als DTP/Grafisch vormgever. Van kinds af aan altijd aan het freubelen geweest en daar mijn werk van kunnen maken, maar dan wel achter de Mac.


Aan hobbies geen gebrek, het liefste ben ik met onze honden in de weer, maar daarnaast doe ik aan yoga, freubel ik Saami armbandjes in mekaar en ben ik gek op wandelen, geocachen, kamperen, zeilen of ben ik lekker in de tuin bezig.


Als een van de weinige van dit team, heb ik niet zoveel met Leonbergers … mijn hart ligt echt bij de Finse Lappenhond (sorry). Ik vergeet nooit de eerste keer dat ik als slachtoffer gered werd door een LeonbergerJWat was dat groot & veel! Inmiddels ben ik ze wat meer gewend en ik vind het geweldig om die blije lobbussen zo enthousiast te zien.

Na de gehoorzaamheid trainingen met Rowan, wou ik graag gaan speuren bij deze club. Rowan z’n vader Tarmo heeft hier ook getraind met Hans en ik was nieuwsgierig of het ook in Rowan zat. Eigenlijk ging ik er vrij blanco in. Maar ik vond het prachtig, Rowan pakte het leuk op en de omgeving en de sfeer zijn super. Na de basis en de vervolgcursus zijn we doorgegaan en met Rowan train ik nu al een paar jaar in de Alfa groep.Natuurlijk kon Bosco (zoon van Rowan) niet achterblijven en ben ik met hem ook de trainingen gaan volgen, en zit nu ook in alfagroep.


Hoogtepunt was voor ons deelnemen aan de Lawinewerk training in 2016 in Oberstdorf. Echt te gek om met ze te werken in de sneeuw!


Naast speuren zijn wij ook actief in behendigheid en schapenhoeden. Daarnaast hebben we ook nog Hoopers gedaan. Het blijft voor mij mooi om te ontdekken wat je hond allemaal kan.Na 25 jaar actief te zijn geweest als lid en later leiding bij Scouting, vond ik het vrijwilligerswerk wel even mooi geweest. Maar lekker bezig zijn in het bos en de mooie natuur blijft mij toch trekken. Ik was erg gevleid dat ik gevraagd werd deel te nemen aan dit trainersteam. Ik hoop dat ik jullie wat bij kan brengen, maar de plezier van de hond moet voorop staan!


• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •


Door drukke werkzaamheden heeft Sandra besloten vanaf cursusjaar 2022 alleen op afroep inzetbaar te zijn voor de SLRHW.

Ik ben Sandra Ekkelen ik ben 30 jaar.


In het dagelijks leven ben ik kok en in mijn vrije tijd ben ik voornamelijk bezig met mijn dieren, 3 Leonbergers, 2 katten, 2 konijnen en wat zijdehoentjes. Verder ben ik eigenaresse bij Leonbergerkennel Mai Ka Moena Taimana, waar in mei 2020 mijn eerste nestje met 13 pupjes is geboren. Twee teefjes daarvan heb ik zelf gehouden, ééntje (Aymee) woont bij mijn ouders. Nani woont bij mij en haar mama Yazzlin.


Al voordat ik geboren werd hadden mijn ouders Leonbergers, het omgaan met deze fantastische honden is mij dan ook met de paplepel ingegoten. In november 2016 heb ik veel te vroeg afscheid moeten nemen van mijn toenmalige Leonberger, Yazhou. Hij was pas 6 jaar. Na zijn overlijden dacht ik nooit meer een nieuwe hond te nemen, het verdriet was veel te groot. Maar dat verdriet krijgt op een gegeven moment een plekje, en dan is er plek voor een nieuwe liefde. Op 17 november 2017 werd Yazzlin geboren, en sinds half januari 2018 woont ze bij mij. Ze is vernoemd naar Yazhou en Linde, haar oma. Samen maakt dat Yazzlin. Van 2015 tot 2018 ben ik bestuurslid geweest binnen de Leonbergse Honden Club Nederland, maar daar ben ik inmiddels mee gestopt.

Sinds begin 2017 ben ik officieel trainer geworden bij de SLRHW, maar in de jaren daarvoor was ik al “hulptrainer” bij het waterwerk.


Met onze laatste Leonberger, Yazhou, heb ik alle cursussen van de stichting doorlopen, inclusief Lawinewerk. We hebben beide ontzettend genoten van alle cursussen, en waren ook thuis altijd fanatiek bezig met speuren, vlakterevieren en waterwerk. Bijna al mijn vrije uurtjes gingen er in zitten. Het was heel vreemd om trainer te zijn zonder Yazhou bij me te hebben, maar die leegte wordt nu opgevuld door Yazz. Ook zij heeft inmiddels alle cursussen doorlopen en is een super vrolijke, sociale hond, die niets liever doet dan zwemmen. Met Yazzlin ben ik ook actief in het “showlopen” en zij is inmiddels Nederlands Jeugdkampioen en Nederlands Kampioen. Ook is zij stammoeder van mijn kennel, en werd zij op 7 mei 2020 mama van 12 prachtige pupjes, het 13 e pupje werd helaas door geboren. Ik hoop dat jullie net zoveel plezier gaan beleven aan het speur en reddingswerk, waterwerk en lawinewerk als ik! Hopelijk tot ziens in het bos, op het water of in de sneeuw!